Echte service, het bestaat nog

williamIeder bedrijf belooft dat het kwaliteit levert. Maar is die claim nog wel realistisch, nu de marges in bepaalde branches nagenoeg zijn verdampt? Kijk naar service providers waar het hosten van websites wordt aangeboden voor nog geen € 2 per maand. Volgens William Lagerberg, directeur van Elcanet, is het onmogelijk om het voor dergelijke bedragen goed te doen en dan nog iets te verdienen ook.

“Dat bedrag,” zegt hij, “ben je al kwijt aan je dataopslag en je bandbreedte. Wie echt kwaliteit wil leveren, mag daar een reële vergoeding voor vragen. Op prijs hoef ik de concurrentie niet aan te gaan.” Uiteindelijk begrijpt Lagerberg wel hoe die prijsvechters het doen. “Kijk, al onze websites draaien binnen VM-Ware, niet het goedkoopste, maar wel het snelste wat je kunt vinden in virtualisatie software. En bij ons zitten er maximaal honderd websites op één server. Andere service providers laten met hetzelfde gemak duizend of nog meer websites op één server draaien. Dan gebeurt het vaker dat twintig websites of nog meer gelijktijdig worden geopend, wat uiteraard ten koste gaat van de snelheid. Maar dat verklaart wel waarom sommige organisaties tegen bodemprijzen kunnen werken.”

Duurkoop
De kwaliteit waar Lagerberg het over heeft, is niet alleen maar plezierig. Hij noemt het voorbeeld van websites die vakantiehuisjes verhuren. “Redelijk standaard websites, zonder extreme eisen. Stel dat jij als verhuurder van die huisjes denkt, ach, die website kan wel op een koopje. Je website verschijnt keurig op nummer drie in de Google resultaten, maar net als een geïnteresseerde jouw site wil openen, is het druk op de overvolle server bij je provider. Door de trage laadtijd, gaat de consument – die tegenwoordig altijd haast heeft – snel verder naar optie vier in de zoekresultaten. Weg klant en weg kans. Die goedkope website blijkt dan duurkoop te zijn.”

Persoonlijk contact
Lagerberg, die in 1986 is begonnen met een elektronica reparatiebedrijf, levert nu al twaalf jaar onder meer hosting services. Hij en zijn team zijn perfectionisten. “Ik lig er wakker van, als de dingen niet werken zoals ze horen te werken,” zegt hij. “Onze inzet is 100 procent en wanneer de techniek niet voor diezelfde 100 procent wil meewerken, heb ik daar echt slapeloze nachten van. Gelukkig komt dat niet vaak voor.”

Bij Elcanet is het persoonlijke contact met de klant erg belangrijk, iets wat bijna ‘ouderwets’ aandoet. “Klanten kunnen ons altijd direct bellen met een vraag of een probleem. Wil het configureren van de e-mail niet lukken? Dan loggen we met jouw toestemming gewoon bij je in, of we komen even langs, en maken het in orde zonder dat daar kosten voor worden gerekend. En het maakt niet uit of het nu Mac, Windows of Linux is. Ik ben ervan overtuigd dat er nog altijd heel veel behoefte is aan echte persoonlijke service. Natuurlijk werken wij ook met een ticketsysteem voor mensen die liever via e-mail communiceren.”

Veilig en duurzaam
Iedere VPS-klant krijgt bij Elcanet zijn geheel eigen IP-adres, dat volledig is afgeschermd voor anderen. De klant heeft dus 100 procent toegankelijkheid tot zijn eigen
omgeving, waar niemand anders bij kan. Daarnaast werkt Elcanet groen en duurzaam. Zo gebruikt het bedrijf Fujitsu-servers, omdat deze veruit het laagste stroomverbruik hebben van alle merken. Interessant, zeker als je bedenkt dat energie momenteel duurder is dan data.

Meer informatie? Bekijk www.elcanet.nl of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Source: http://ictmagazine.nl/uitgelicht/echte-service-het-bestaat-nog/